Zodra de regio Hollands Midden getroffen wordt door een ramp, trekken hulpdiensten en gemeenten gezamenlijk op. Dat gebeurt op het gebied van coördinatie, voorbereiding, beheersing en bestrijding van crises. Iedere partij heeft daarin eigen taken. Het doel van gezamenlijk opereren is om zo snel mogelijk terug te kunnen keren naar de dagelijkse, ‘normale' situatie. Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) verbindt, coördineert en faciliteert zodat iedereen elkaar weet te vinden als dat nodig is. 

 • Brandweer blust autobrand
 • copi
 • Bevolkingszorg
 • Ellen

We stellen de toekomst van de regio veilig​

Veiligheidsregio Hollands Midden is er voor de regio. We zijn partner in risicobeheersing, acute hulp en crisismanagement. Samen met onze partners stellen we niet alleen de veiligheid maar ook de continuïteit van de regio veilig, nu en in de toekomst. We zijn gesprekspartner en adviseur voor bestuurders, bedrijfsleven en regionale organisaties als het gaat om veiligheid, bereikbaarheid en continuïteit in de regio. Door onze kennis over en ervaring met het voorkomen en beheersen van risico’s optimaal in te zetten, stellen we de toekomst veilig. Als netwerkorganisatie zijn we een onmisbare schakel in de regio als het gaat om veilig leven, wonen en werken. Als veiligheidsregio voorkomen we erger waar het kan – en als het moet gaan we als de brandweer.

Samen werken we aan veiligheid

 • Onze verhalen: ‘We bouwen geen luchtkastelen’

  Naam: Hanneke Bergsma
  Functie: afdelingsmanager Crisisbeheersing

  Werkzaam bij de VRHM sinds: 2002

  “Hoe bereid je je voor op het onbekende? Dát vind ik heel interessant aan mijn werk als afdelingsmanager Crisisbeheersing."

  Lees verder

Onze kerncijfers

18
Gemeenten
45
Brandweerkazernes
820802
Inwoners

Het verhaal van Roxanne en Jörgen