OMS-aanbieders

Er zijn op dit moment zijn er binnen de Veiligheidsregio Hollands Midden een drietal aanbieders actief die de doormelding kunnen verzorgen naar de meldkamer in Den Haag:

 

ASB Security BV

Contactgegevens:

088 – 3650333

oms@asb.nl

website: klik hier

 

Bosch Energy and Building Solutions

Contactgegevens:

0800 – 022 7999 (optie 3)

oms@nl.bosch.com

website: klik hier

 

Siemens Nederland N.V. 

Contactgegevens:

070 – 333 1906

cm-oms.nl@siemens.com

website: klik hier

 

 

Zodra er meer aanbieders actief worden zullen die hier vermeld gaan worden.

Heb je nog vragen aan de veiligheidsregio? Stel hier je vraag.

Wanneer mag ik aansluiten op OMS?

Veiligheidsregio Hollands Midden accepteert enkel objecten op het OMS die volgens de huidige wet- en regelgeving dienen door te melden naar de RAC. Vrijwillige aansluitingen worden dan ook niet toegelaten. VRHM toetst elke aanvraag en laat de OMS-aanbieder weten of de aanvraag is goedgekeurd of niet.

Indien het object niet aan de criteria voldoet om door te melden naar de RAC, kan een doormelding naar een PAC nog wel een mogelijkheid zijn. Informeer hiervoor bij jouw brandbeveiligingsbedrijf. 

 

Wat wordt er verder van mij verwacht?

Als je een rechtstreekse doormelding hebt naar de meldkamer van de brandweer dan dien je je gegevens actueel te houden in het webportal van jouw OMS-aanbieder, waaronder het telefoonnummer waarop u altijd direct bereikbaar bent voor de meldkamer na een brandmelding. Check daarom regelmatig of alle gegevens over je organisatie nog actueel zijn.

Verder wordt verwacht dat je op de juiste wijze handelt bij een brandmelding, dat je de interne organisatie op orde houdt en dat je de installatie regelmatig test en direct handelt bij storingen.

Daarnaast moet uw installatie voldoen aan de minimale kwaliteitseisen (criteria) zoals is opgenomen in het Bbl. Dit betekent onder andere dat de installatie moet beschikken over een geldig inspectiecertificaat en er gescheiden doormeldcriteria (hand, rook, sprinkler, etc.) aanwezig moeten zijn.

Indien je een aanvraag doet bij één van de bovenstaande OMS aanbieders zorg dat je het goedgekeurde programma van eisen (of uitgangspuntendocument) en het geldige inspectiecertificaat meestuurt, hierdoor kunnen wij je beter helpen en kan de aanvraag sneller worden beoordeeld.

 

Juist handelen bij een branddoormelding

Je wordt geacht om een brandmelding die wordt gedetecteerd door uw brandmeldinstallatie, direct te (laten) verifiëren (is er daadwerkelijk sprake van brand?). De meldkamer brandweer belt daarbij het telefoonnummer dat bij hen bekend van de locatie is om uitsluitsel te krijgen of de melding echt is, of dat er sprake is van een loze melding.