Wateroverlast en overstromingen

Wateroverlast en overstromingen

Wateroverlast en overstromingen

Wateroverlast en overstromingen

In Nederland zijn we goed beschermd tegen hoog water. Door klimaatverandering komen
hoosbuien steeds vaker voor, waardoor in korte tijd erg veel regen valt. In regio Hollands Midden wonen we aan het water of in de polder waardoor de kans op hoogwater of overstroming bestaat. U kunt dan te maken krijgen met wateroverlast.

Op overstroomik.nl kunt u kijken hoeveel meter uw huis onder water stroomt bij een overstroming. Als een overstroming dreigt, is het belangrijk dat u goed bent voorbereid. Zorg bijvoorbeeld dat u altijd een noodpakket in huis heeft. Bedenk ook waar u terecht kunt als u uw huis moet verlaten vanwege overstromingsgevaar. De veiligheidsregio informeert u via NL-Alert of andere media.

Wat moet u doen bij een overstroming

Bij een dreiging op overstroming heeft u twee keuzes: blijven of weggaan. De natuurlijke reactie van mensen is weggaan, maar soms is blijven een betere keuze. Over hoe u zich kunt voorbereiden op een overstroming leest u meer op overstroomik.nl

  • Als u uw huis moet verlaten, sluit dan gas, water en elektriciteit af.
  • Wanneer u uw huis niet kunt/mag verlaten, Sluit dan gas, water en elektriciteit af. Ga naar het hoogste punt van het huis en neem uw noodpakket mee.