NL-Alert te zien op vertrekborden bij haltes bus, tram en metro

Maandag 3 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangt u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld. Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving.

NL-Alert te zien op vertrekborden bij haltes bus, tram en metro

Maandag 3 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld. Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december ook te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Bij een ramp bij u in de buurt, kan de overheid u via NL-Alert informeren en alarmeren. Op uw mobiel en digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro ziet u wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Ziet u een NL-Alert? Informeer en help de mensen om u heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit nog zelf doen. Ga nu naar de instelhulp en stel uw mobiel in.

telefoon