Brandweren Hollands Midden en Utrecht gaan over elkaars grenzen

Omdat de burger recht heeft op de snelste hulp, maakt de Veiligheidsregio Hollands Midden steeds meer afspraken over onderlinge samenwerking met de veiligheidsregio’s om haar heen. Op 9 juli jl hebben de Regionaal Commandant Hans Zuidijk (Hollands Midden) en Directeur Brandweerrepressie Bas van den Hemel (Utrecht) in Houten een convenant ondertekend waarin geregeld wordt dat de snelste brandweereenheid voor een incident uitrukt, ook al is dat op het grondgebied van de andere regio.

Brandweren Hollands Midden en Utrecht gaan over elkaars grenzen

Omdat de burger recht heeft op de snelste hulp, maakt de Veiligheidsregio Hollands Midden steeds meer afspraken over onderlinge samenwerking met de veiligheidsregio’s om haar heen. Na afspraken met de veiligheidsregio’s Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond heeft Hollands Midden nu afspraken gemaakt met Utrecht.

Convenant

Foto: links- Directeur Brandweerrepressie Bas van den Hemel (Utrecht) / rechts - Regionaal Commandant Hans Zuidijk (Hollands Midden)

Op 9 juli jl hebben de Regionaal Commandant Hans Zuidijk (Hollands Midden) en Directeur Brandweerrepressie Bas van den Hemel (Utrecht), in aanwezigheid van burgemeester Frans Buijserd(Nieuwkoop), Victor Molkenboer (Woerden) en Maarten Divendal (De Ronde Venen), in Houten een convenant ondertekend waarin geregeld wordt dat de snelste brandweereenheid voor een incident uitrukt, ook al is dat op het grondgebied van de andere regio.

De samenwerking zal zich met name rond Nieuwkoop-Zegveld, Driebruggen-Woerden (en A12), Hekendorp-Haastrecht/Oudewater en Schoonhoven-Lopik afspelen. Concreet betekent het dat de kazernes Bergambacht, Bodegraven, Driebruggen, Gouda, Haastrecht, Nieuwerbrug, Nieuwkoop, Nieuwveen en Schoonhoven gealarmeerd kunnen worden voor incidenten op het grondgebied van Utrecht. De brandweereenheden van Linschoten, Lopik, Oudewater, Woerden en Zegveld uit Utrecht kunnen uitrukken naar meldingen op het grondgebied van Hollands Midden.