Themadagen VRHM

De dag van de Crisisbeheersing VRHM

Themadagen VRHM

De dag van de Crisisbeheersing VRHM

Op 26 september heeft de Dag van de Crisisbeheersing plaatsgevonden. Dit was de vierde en de laatste van dit jaar. Tijdens deze dag konden leden van Commando Plaats Incident (CoPI) en Regionaal Operationeel Team (ROT) kiezen uit verschillende workshops. Ook in 2018 krijgt het een vervolg met nieuwe thema’s.

Reacties deelnemers
Veel gehoorde reacties waren: goed aanbod van workshops, ruime keuze, professionele begeleiding, bruikbare tips, interactief, goed om op deze manier vakcollega’s te ontmoeten, goede koppeling theorie-praktijk. Genoemde verbeterpunten zijn bijvoorbeeld: gebruik meer casuïstiek, geef duidelijk aan wat de leerdoelen zijn, meer tijd voor workshops en meer tijd om te netwerken.

De workshops van 26 september:

  • Ziektegolf, HSL en Geo informatie
  • Mindful crisis
  • Wat maakt crisisbeheersing bijzonder (doelmatig en wetmatig)
  • Nafase tijdens de operatie
  • Kus de visie
  • Werkwijze CoPI
  • Ga eens op je handen zitten

Vervolg
Ook voor de organisatoren waren de vier dagen van de Crisisbeheersing succesvol, ze zullen een in 2018 een vervolg krijgen met nieuwe thema’ s.

Dag van de crisisbeheersing Team Bevolkingszorg
In navolging van het succes van de multidisciplinaire dagen van de crisisbeheersing voor CoPI-, ROT- en BT- leden vond op 14 september en 6 oktober de goedbezochte, eerste editie van de Dag van de Crisisbeheersing voor leden van het Team Bevolkingszorg (TBZ) (incl. teamleiders) plaats. Naast mogelijkheden om te netwerken was er ook uitgebreid de mogelijkheid om kennis op te doen via één van de verschillende workshops. Met workshops over onder andere de samenwerking tussen het ROT en het TBZ in de warme fase, de dilemma’s waar gemeenten tegenaan lopen binnen bevolkingszorg en de organisatie van de regionale crisiscommunicatie was er voor elk wat wils.

dvdc tbz