Manschap brandweer

Wij zorgen met 1400 collega’s voor de brandveiligheid in het noord-westelijk deel van Zuid-Holland. We hebben 47 kazernes, waarvan 4 beroeps. Voor onze beroepskazernes in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid zoeken we enthousiaste collega’s voor de 24 uursdienst.

Manschap brandweer

Manschap Brandweer 24 uursdienst

Wij zorgen met 1400 collega’s voor de brandveiligheid in het noord-westelijk deel van Zuid-Holland. We hebben 47 kazernes, waarvan 4 beroeps. Voor onze beroepskazernes in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid zoeken we enthousiaste collega’s voor de 24 uursdienst.

Hollands Midden is een groot gebied met vele gezichten: het duingebied aan de Noordzee bij Noordwijk, de historische steden Leiden, Gouda en Schoonhoven, het Zuid-Hollands plassengebied, het Groene Hart en de Krimpenerwaard. Ons verzorgingsgebied is plusminus 786 km2 groot, er wonen ruim 770.000 inwoners en is bebouwd met circa 390.000 gebouwen.

Wat ga je doen?

Spannend, afwisselend en vooral belangrijk werk. Van het redden van mens en dier bij brand of bij verkeersongelukken, ongevallen met gevaarlijke stoffen en schade beperken bij storm- en wateroverlast. Altijd met een hechte groep collega’s, onder bijzondere omstandigheden, in ploegendiensten van 24 uur. Heb je de opleiding Manschap A nog niet gevolgd, dan ga je dat eerst doen. Tijdens de opleiding ben je bij ons in dienst en ontvang je al salaris.

Wie ben jij?

Je bent minimaal18 jaar en hebteen mbo-diploma niveau 3 en je hebt gevoel met techniek. Heb je de benodigde brandweerdiploma’s al gehaald? Des te beter: dan kan je snel aan de slag. Verder ben je sportief, kun je goed zwemmen, en heb je een rijbewijs B. Dat je stressbestendig bent, goed kunt samenwerken en je graag voor anderen inzet, is vanzelfsprekend.

Je startsalaris?

Dat bedraagt, afhankelijk van je leeftijd en ervaring en op basis van een 36-urige werkweek, maximaal € 2627,- bruto per maand (aanloopschaal 4, oktober 2020). Daarna kun je als gediplomeerd manschap doorgroeien naar € 2904,- (schaal 6, oktober 2020).  Daarnaast krijg je maandelijks een onregelmatigheidstoeslag van € 530,15 en een individueel keuzebudget van 18,05% van je salaris. Dit kun je voor diverse doeleinden gebruiken.

En de selectieprocedure?

De selectiegesprekken vinden plaats op 3 en 4 november 2021. Verder zijn een sport- en een technische test onderdeel van de selectieprocedure. Normaal gesproken houden we één sportdag. Tijdens zo’n sportdag staan hardlopen, zwemmen, ladderklimmen, een oriëntatietest, een krachtcircuit en een hindernisbaan op het programma. Wil je weten wat je tijdens de sporttest te wachten staat? Neem dan een kijkje op de Sportdag Brandweer Hollands Midden

Een psychologische test (een assessment) en een medische keuring (PPMO: periodiek preventief medisch onderzoek) maken onderdeel uit van de procedure.

Vanwege de op dat moment geldende coronamaatregelen kan het zijn dat we de sporttesten op meerdere dagen moeten houden.

Goed om te weten

Voor het verkrijgen van een optimaal team zoeken we mensen met verschillende culturele achtergronden, gender, geloofsovertuiging of leeftijd.

Door het bezwarende karakter is de functie van brandweerman/-vrouw voor maximaal 20 jaar. In je 15e jaar start je zoektocht naar ander werk. Hierbij ontvang je de benodigde begeleiding en vergoeding van kosten.

Meer weten?

Neem dan contact op met Johan van Osnabrugge, kazernemanager beroeps via: tel. 06-16 72 41 15, of stuur een e-mail naar: johan.van.osnabrugge@vrhm.nl

Enthousiast geworden?

Beschik jij over de juiste capaciteiten, kortom heb jij het in je? Solliciteer dan nu!
Download onderstaand sollicitatieformulier, vul het in en mail het vóór 15 oktober a.s. naar onze afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie: vacaturemanschap@brandweer.vrhm.nl

We kijken uit naar jouw aansprekende motivatie, uiteraard aangevuld met een volledig cv.

Sollicitatieformulier 2021

VRHM-Vacature-mooi werk