Vacature Inkoper / contractbeheerder

Veiligheidsregio Hollands Midden zoekt een inkoper / contractbeheerder die het leuk vindt breed inzetbaar te zijn en zich verder wil ontwikkelen.

Vacature Inkoper / contractbeheerder

Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) zoekt een inkoper / contractbeheerder die het leuk vindt breed inzetbaar te zijn en zich verder wil ontwikkelen.

Inkoper / Contractbeheerder (junior, medior)

32 - 36 uur per week, Leiden

Als inkoper / contractbeheerder maak je samen met 2 ervaren collega’s deel uit van het team Inkoop en Contractbeheer. Dit team adviseert en begeleidt bij alle inkooptrajecten en inkoopvraagstukken die bij de Veiligheidsregio spelen. Soms zijn dit Europese aanbestedingen, maar vaak ook kleinere vraagstukken op het gebied van het verwerven van de benodigde diensten, leveringen of werken.

Hiernaast is het contractbeheer bij het team belegd. VRHM beschikt over honderden contracten met haar toeleveranciers. In de komende maanden zal een (nieuw) contractbeheersysteem worden ingericht en gevuld. De inkoper / contractbeheerder is verantwoordelijk voor een degelijke administratie, signaleert als contracten verlopen, draagt zorg voor opzeggingen en verleningen, beantwoordt relevante vragen en verzorgt rapportages.

In de komende periode zal het contractmanagement verder geprofessionaliseerd worden. De nu te werven nieuwe collega zal, afhankelijk van kennis en ervaring, hier een rol bij kunnen krijgen.

Mede op basis van de inkoopkalender wordt de werkverdeling van de afdeling onderling in het team bepaald. De functie kenmerkt zich door het zelfstandige karakter, afwisseling en de mogelijkheid met collega’s inhoudelijk af te stemmen en van elkaar te leren.

Positie van het team?

Inkoop maakt onderdeel uit van de afdeling Facilitaire Zaken. De sector Bedrijfsvoering waar de afdeling Facilitaire Zaken onder valt is verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering ten gunste van de organisatie. De sector heeft een belangrijke adviserende, ondersteunende en ontwikkelende rol in het kader van integraal management richting onze leidinggevenden, de managementteams en het directieteam.

Wat ga je doen?

VRHM zoekt iemand die een gecombineerde rol van contractbeheerder en inkoper invult. Het inkopen richt zich hierbij met name op de minder complexe vraagstukken. Daarnaast kun je afhankelijk van je ontwikkelwensen worden ingezet bij contractmanagement en EU aanbestedingen.

- Je gaat het contractbeheer verder vormgeven en:

 • verzorgt een degelijke administratie, signaleert als contracten verlopen, draagt zorg voor opzeggingen en verleningen, levert managementinformatie, beantwoordt relevante vragen en verzorgt rapportages.
 • draagt bij aan de inrichting en het vullen van het nieuwe systeem.

- Je gaat enkelvoudige en meervoudige inkooptrajecten organiseren en uitvoeren en:

 • begeleidt de inkooptrajecten vanuit de adviesrol vanuit inkoop en in geval van kleinere trajecten ook vanuit de projectmanagementrol.
 • werkt samen met je directe collega’s en met andere interne disciplines in multidisciplinaire inkoopteams.
 • voert hierbij de regie over het verloop van het traject en de benodigde documenten zoals het inkoopplan, de offerteaanvraag en het programma van eisen.
 • Je ondersteunt de organisatie bij inkoop gerelateerde zaken in algemene zin.
 • Je doet voorstellen om het inkoopproces te verbeteren en adviseert gevraagd en ongevraagd hierover.
 • Je ondersteunt je directe inkoop collega’s bij Europese aanbestedingen.

Wat vragen wij?

 • Je bent positief ingesteld, proactief, accuraat en punctueel;
 • Je brengt enige relevante kennis en ervaring mee en vindt het leuk je verder in het inkoopvak te ontwikkelen;
 • Je staat sterk in je schoenen;
 • Je hebt (enige) ervaring met contractbeheer en met inkooptrajecten;
 • Je hebt een afgeronde MBO+ / HBO-opleiding of gelijkwaardige ervaring.

Wie wij zijn?

De Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. Hollands Midden telt ruim 770.000 inwoners en een oppervlakte van 782 km² verstedelijkt en landschappelijk gebied.

De VRHM werkt samen met achttien gemeenten, GHOR (geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio), brandweer, politie en andere partners aan een veilige samenleving. Onze kerntaken zijn brandweerzorg, risico- en crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers. We werken vanuit 47 brandweerkazernes. VRHM is dus een grote organisatie, maar mét aandacht voor de individuele medewerker. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld opleidingen te volgen. Jonge medewerkers kunnen aansluiten bij het jongerennetwerk (VRHM-jong) om hun netwerk te vergroten en het uitgebreide netwerk van VRHM zorgt voor genoeg doorgroeimogelijkheden.

Wat bieden wij?

Een boeiende baan in een klein team met de mogelijkheid je verder te ontwikkelen. De functie is bij 36 uur per week indicatief gewaardeerd in salarisschaal 9 (maximaal € 4008 bruto per maand). Daar bovenop bieden we je een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het salaris. Werktijden en werkplek zijn flexibel en in overleg. Thuiswerken is mogelijk maar ook kan op één van de VRHM locaties worden gewerkt.

Enthousiast geworden?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie, stuur dan vóór 23 aug 2020 een motivatie en een CV naar personeel@vrhm.nl. Het is de bedoeling om in de eerste week van september 2020 de selectiegesprekken te laten plaatsvinden.

Voor meer informatie over deze functies kun je terecht bij de Inkoopcoördinator Joost Lucassen
E-mail: joost.lucassen@vrhm.nl (06 – 3606 6328) of Aad Oosterlee, afdelingsmanager Facilitaire Zaken (06 - 5393 5195).

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.