Vacature Coördinator ICT

Binnen het team ICT is een vacature ontstaan voor Coördinator ICT voor 36 uur.

Vacature Coördinator ICT

Goedwerkende ICT voorzieningen zijn in onze organisatie van levensbelang. Jij bent een enthousiaste collega die met de nieuwste innovatieve technieken wil werken. Je houdt ervan om een coördinerende rol binnen teams voor je rekening te nemen. Daarnaast wil je werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie die er echt toe doet. Wij zoeken een ervaren en verbindende

Coördinator ICT

36 uur per week, Leiden


Je gaat aan de slag binnen ons ICT team dat bestaat uit zeven ICT collega’s. Ook coördineer je het werk van twee servicedesk medewerkers. Samen met team Informatievoorziening en de informatieadviseurs vormen jullie de afdeling Informatiemanagement (IM) binnen de sector Bedrijfsvoering. De afdeling IM staat samen voor ‘informatie binnen handbereik’. De juiste informatie hebben wanneer je het nodig hebt, in een behapbare vorm en met behulp van technologie dichtbij gebracht.

We hebben een hybride ICT omgeving die grotendeels gebaseerd is op moderne Microsoft technologie. We hebben een lokaal datacenter en een éénduidige virtuele desktop omgeving. Daarnaast maken we gebruik van clouddiensten en mobiele werkplekken. Brandweervoertuigen hebben we voorzien van handige en slimme ICT oplossingen. We vinden het belangrijk om op technologisch gebied bij te blijven door zelf met de techniek bezig te zijn.

Operationeel beheer doen we via de gebruikelijke beheerprocessen. Doorontwikkeling doen we via tweewekelijkse sprints.

Wat ga je doen?

Je gaat in deze baan functioneren in het spanningsveld van technologie en gebruik, van beheer en ontwikkelen, van veiligheid en gebruikersgemak. Jij brengt die belangen bij elkaar. Je bent goed in het denken in oplossingen waarmee jullie als team én als organisatie verder komen. Je bent duidelijk in wat wel en niet kan.

Als coördinator ICT heb je een belangrijke rol in de continuïteit van de informatievoorziening. Jij beheert en bouwt met jouw team aan betrouwbare ICT voorzieningen van de VRHM.

Je bent dagelijks bezig met zowel inhoud als met mensen. Op beide vlakken is er altijd wat te beleven, wat jouw functie afwisselend maakt!

Voor het richting geven aan de ICT voorzieningen werk je nauw samen met collega’s uit de afdeling IM en met leveranciers om samen de juiste dienstverlening te organiseren.

Door het mensgericht en effectief organiseren van het team, haal jij het beste uit je team van professionals.

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden:

 • Dagelijkse aansturing, werkverdeling, klankborden, en coaching van je medewerkers als meewerkend voorman en soms als projectleider;
 • Een inhoudelijke bijdrage aan het werk van je team, afhankelijk van jouw kennis en ervaring en naar gelang de behoefte. Te denken valt aan het technisch beheer van systemen;
 • Afstemmen met en aansturen van ICT leveranciers;
 • Je neemt deel aan het IMT en geeft daarmee richting aan de ontwikkeling van de afdeling;
 • Je hebt een actieve en verbindende rol in IM-projecten.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van informatica;
 • 3 jaar coördinerende/leidinggevende ervaring in een ICT team;
 • 5 jaar relevante werkervaring in de ICT;
 • Inhoudelijke vakkennis van Microsoft infrastructuur en kantoorautomatisering;
 • Domeinkennis van veiligheidsregio’s is een pré.

Welke vaardigheden heb je?

 • Je bent klantgericht, resultaatgericht en stressbestendig;
 • Je bent zelfstandig en kunt goed samenwerken;
 • Je kunt goed communiceren;
 • Je plant en organiseert gemakkelijk.

Wie wij zijn?

 • De VRHM is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. De VRHM werkt met achttien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg en risico- en crisisbeheersing. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

Wat bieden wij?

Een boeiende baan in een veranderende omgeving. Bij 36 uur per week krijg je een salaris in schaal 11A (maximaal bruto per maand € 5.464). Daarnaast bieden we je een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Paul de Wit, afdelingsmanager IM (088-2465585).

Enthousiast geworden?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Stuur dan uiterlijk 17 augustus 2020 een kernachtige motivatie en een cv naar personeel@vrhm.nl. Als gevolg van de naderende zomervakantie krijg je medio augustus een inhoudelijke reactie op je sollicitatie. De selectiegesprekken vinden de 2e helft van augustus plaats.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.