Brandweervrouw/ man

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou! Help mens en dier uit de brand. Ruk uit bij verkeersongelukken of ongevallen met gevaarlijke stoffen. Kom in actie bij stormschade. Zet je in bij rampenbestrijding. Voor onze beroepskazernes Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid zoeken we mensen met lef! Wij hebben een vacature voor

Brandweervrouw/man

voor de 24 uursdienst

Brandweervrouw/ man

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou! Help mens en dier uit de brand. Ruk uit bij verkeersongelukken of ongevallen met gevaarlijke stoffen. Kom in actie bij stormschade. Zet je in bij rampenbestrijding. Voor onze beroepskazernes Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid zoeken we mensen met lef! Wij hebben een vacature voor

Brandweervrouw/man

voor de 24 uursdienst

De organisatie

De Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. Een deel van de taken op het gebied brandweerzorg, risico- en crisisbeheersing en rampenbestrijding voert de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) zelf uit, organiek is de brandweerzorg het grootste onderdeel van de VRHM. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers, 150 beroepsbrandweerlieden en 250 kantoormedewerkers.

De uitdaging

Tijdens de incidentbestrijding voer je onder leiding van een bevelvoerder operationele werkzaamheden uit. Daarnaast draag je bij aan de paraatheid van personeel, materiaal en materieel, zoals bijvoorbeeld oefenen en trainen, onderhoud aan apparatuur en onderhoud aan brandweerauto’s. Naast deze basisbrandweerzorg kun je je je optioneel gaan specialiseren als chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager en/of duiker.

Wat ga je doen?

 • Spannend, afwisselend en vooral belangrijk werk. In een hechte groep collega’s, onder bijzondere omstandigheden, in ploegendiensten van 24 uur;
 • Na een gedegen inwerktraject word je ingezet voor het verrichten van repressieve taken zoals technische hulpverlening, bestrijden van brand en incidenten met gevaarlijke stoffen;
 • Je wordt door middel van een 3 ploegenrooster ingedeeld;
 • Door middel van oefeningen en opleidingen houd jij je kennis en vaardigheden op peil;
 • Naast repressieve taken verricht je ook preparatiewerkzaamheden zoals voorbereiding van oefeningen, onderhoud van materieel en materiaal;
 • Tijdens je dienst word je zowel overdag, ’s avonds, ‘s nachts en in weekenden ingezet voor daadwerkelijke brandbestrijding en hulpverlening.
 • Tijdens de opleiding ben je bij ons in dienst en ontvang je al salaris.

Wat neem je mee?

Je bent minimaal 18 jaar en hebt een mbo-diploma, bij voorkeur op niveau 3, en je hebt gevoel met techniek. Heb je de benodigde brandweerdiploma’s al gehaald? Des te beter: dan kan je snel aan de slag. Verder ben je sportief, kun je goed zwemmen, en heb je een rijbewijs B. Dat je stressbestendig bent, goed kunt samenwerken en je graag voor anderen inzet, is vanzelfsprekend.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en dynamische baan. Het betreft een fulltime functie (36 uur per week);  een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Een salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring van maximaal € 2.874 bruto per maand (schaal 5 van de CAR UWO) met doorgroei mogelijkheden, als gediplomeerd manschap, naar schaal 6 (max € 3.018 bruto per maand). Daarnaast uitstekende overige arbeidsvoorwaarden:

 • Onregelmatigheidstoeslag van € 550,85 bruto per maand;
 • Maaltijdvergoeding € 25,13 bruto per maand;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB), circa 18,05% van je bruto salaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren;
 • Pensioenopbouw bij ABP.

De selectieprocedure

De selectiegesprekken vinden plaats op 26 en 27 oktober 2022. Een sport- en een technische test maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Tijdens deze dag staan hardlopen, zwemmen, ladderklimmen, een oriëntatietest, een technische test, een krachtcircuit en een hindernisbaan op het programma. Deze dag staat gepland op 4 november 2022 onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Meer informatie over de sporttest vind je op  Sportdag Brandweer Hollands Midden HD 720p - YouTube Daarnaast maken een psychologische test (een assessment) en een medische keuring PPMO (periodiek preventief medisch onderzoek) onderdeel uit van de procedure.

Goed om te weten!

Voor het verkrijgen van een optimaal team zoeken wij mensen met verschillende culturele achtergronden, gender, geloofsovertuiging en leeftijd. Beschik jij over de juiste capaciteiten en heb je lef. Solliciteer dan nu! Door het bezwarende karakter van de functie van brandweerman/vrouw voer je de functie voor maximaal 20 jaar uit. In je 15e dienstjaar start je oriëntatiefase naar ander werk. Hierbij ontvang je vanuit de organisatie de benodigde begeleiding en vergoeding van kosten.

Enthousiast geworden?

Klik op onderstaande link om te solliciteren:

Solliciteren - sollicitatie beroeps - Werken bij (vrhm.nl) om te solliciteren.                                                    We kijken uit naar een aansprekende motivatie, aangevuld met een volledig cv.

Wil je eerst nog wat meer informatie?

Neem gerust contact op met Claudia Prins, kazernemanager beroeps: 06 33 94 84 47 of e-mail claudia.prins@vrhm.nlVoor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.