Informatiespecialist/Specialist Omgevingsveiligheid

Als Informatiespecialist / Specialist Omgevingsveiligheid voorzie jij de organisatie van inzichten op basis waarvan zij beleid kunnen aanpassen en ontwikkelen. Om dit te realiseren ga je zelf op zoek naar relevante datasets, combineer je interne- en externe datasets, toets je de kwaliteit van de data en pas je statistische modellen en wiskundige technieken toe. En niet alleen ga je op zoek naar verbanden in de data, ook neem je beleidsmedewerkers mee hoe om te gaan met deze nieuwe inzichten. Je pioniert in een organisatie die data gedreven wil gaan werken!

Informatiespecialist/Specialist Omgevingsveiligheid

Vacature Informatiespecialist / Specialist Omgevingsveiligheid

Heb jij passie voor data? En word jij enthousiast van het werken aan een veiligere samenleving? Kom dan werken bij de Veiligheidsregio Hollands Midden!

Jouw functie
Als Informatiespecialist / Specialist Omgevingsveiligheid voorzie jij de organisatie van inzichten op basis waarvan zij beleid kunnen aanpassen en ontwikkelen. Om dit te realiseren ga je zelf op zoek naar relevante datasets, combineer je interne- en externe datasets, toets je de kwaliteit van de data en pas je statistische modellen en wiskundige technieken toe. En niet alleen ga je op zoek naar verbanden in de data, ook neem je beleidsmedewerkers mee hoe om te gaan met deze nieuwe inzichten. Je pioniert in een organisatie die data gedreven wil gaan werken! Je gaat dus:
- Data inventariseren en analyseren;
- Rapportages opstellen;
- Veiligheidsrisico’s signaleren d.m.v. het combineren van datasets;
- De organisatie meenemen in de ontwikkeling van informatiegestuurd werken;
- Bijdragen aan een veiligere samenleving!

Het Team
De afdeling Risicoduiding is verantwoordelijk voor het inventariseren en uitvoeren van analyses op het gebied van (complexe) risico’s voor de fysieke veiligheid in de openbare ruimte, de impact hiervan en de beleidsmatige vertaling en advisering (risicoduiding). Daarmee leveren we gezamenlijk een bijdrage aan de informatie gestuurde veiligheid.

Kwalificaties
- Je hebt een afgeronde WO of HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van data analyse;
- Je bent zelfstandig, maar ook in staat om goed samen te werken;
- Aantoonbare werkervaring op het gebied van data-analyse is een pré;
- Je hebt affiniteit met risico’s en veiligheid;
- Je hebt affiniteit met het operationele optreden van de brandweer en andere crisisbeheersingspartners.

Vaardigheden
Je bent zelfstandig, vindt het fijn op data te structureren en analyseren en gaat graag op zoek naar patronen en verbanden. Je bent in staat te luisteren naar belangen van andere partijen, maar gaat ook proactief aan de slag! Je bent in staat afstand te nemen van de dagelijkse praktijk, plaatst deze in een breder verband en je vertaalt informatie naar ideeën voor de toekomst.

De organisatie
De Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. De VRHM werkt met negentien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg, risico- en crisisbeheersing en rampenbestrijding. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

Wij bieden
- Een dynamische, uitdagende, afwisselende, maar vooral hele leuke baan!
- Veel invloed op het succes van onze organisatie in jouw rol als echte spin in het web;
- Een fijne werkomgeving van enthousiaste professionals met ruimte voor jouw eigen inbreng;
- Bij 36 uur per week een salaris van maximaal € 4.831,- (schaal 10A) bruto per maand;
- Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.
- Een baan in een moderne organisatie, waardoor je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte kan indelen. Ook (deels) thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
- De mogelijkheid tot het vervullen van een operationele piketfunctie.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henri Verheggen, afdelingsmanager Risicoduiding, telefoon: 06 16 72 40 26

Interesse?
Je kunt reageren tot en met 16 augustus 2021 en je motivatiebrief en CV mailen aan personeel@vrhm.nl onder vermelding van: ‘Vacature Informatiespecialist / Specialist omgevingsveiligheid’. De selectiegesprekken vinden in de week van 23 augustus 2021 plaats op de Rooseveltstraat 4a in Leiden.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

VRHM-Vacature-mooi werk