Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden

De Veiligheidsregio Hollands Midden is op zoek naar een Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden

Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden

Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden

Leiden 32-36 uur per week, “Een mooie mix: juridische diepgang, pragmatisch oplossen en schakelen in een breed netwerk met maatschappelijke relevantie.”

De organisatie

Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM), is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. VRHM werkt met achttien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg en risico- en crisisbeheersing. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.
Bij Veiligheidsregio Hollands Midden lever je een bijdrage aan een veilige leefomgeving binnen de regio. Alle collega’s die werken voor de veiligheidsregio zijn behulpzaam, stoer en laagdrempelig. De lijnen zijn kort. Bij VHRM werken betekent; bouwen en verbeteren.
Bekijk voor meer informatie de website: www.vrhm.nl

De afdeling

De afdeling Personeel, Organisatie & Communicatie is opgebouwd uit drie teams: HR Advies, HR Experts en Communicatie. De Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden maakt deel uit van het team HR Experts. Samen met een collega senior beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling, beheer en uitvoering van de arbeidsvoorwaarden. De Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden rapporteert rechtstreeks aan de afdelingsmanager Personeel, Organisatie & Communicatie. Het team is nog in opbouw en ook je collega binnen het team HR Experts is nog maar kort in dienst.

De functie

Het werkveld wordt bepaald door enkele grote landelijke ontwikkelingen, zoals de overstap naar een eigen -branche -CAO en het toekomstbestendig inrichten van het systeem van vrijwilligheid bij de brandweer. Daarnaast is de uitvoering van de brandweer-specifieke regelingen, zoals de FLO (functioneel leeftijdsontslag) een belangrijk en groot dossier. De Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden heeft een groot aandeel in het verder zoeken naar verheldering van rollen en verantwoordelijkheden binnen dit werkveld, zowel binnen de afdeling met de teams Beheer en P&O advies, als bij de collega’s binnen de organisatie.
Voor de bezwarencommissie, bij het ontwikkelen van regelingen, het jaarrooster en de afspraken over de flexpool ben jij zowel het juridisch geweten als de gedegen adviseur. Je analyseert landelijke (CAO)regelingen en zorgt voor de implementatie daarvan binnen VRHM. Je weegt de verschillende invalshoeken - werkgever, werknemer, financiële en juridische consequenties - tegen elkaar af, schat in wat haalbaar, redelijk en doelmatig is en komt op basis daarvan met voorstellen.
Je adviseert primair aan het directieteam, maar vergeet daarbij de belangen van de medewerkers niet. Naast puzzelen met regelgeving ben je als expert aanwezig bij overleggen met een arbeidsjuridische component, zoals OR-zaken en het overleg met de vakbonden.
Je vertegenwoordigt VRHM in externe netwerken bij alles wat te maken heeft met de CAO of andere rechtspositionele onderwerpen. Een mooie mix dus tussen juridische diepgang, pragmatische oplossingen en schakelen in een breed netwerk.

Kortom, jouw hart gaat sneller kloppen van:

• het voorbereiden en ontwikkelen van modern HR-beleid, vanuit een arbeidsvoorwaardelijk perspectief
• het schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau
• ‘de tanden zetten in’ complexe en brandweer-specifieke vraagstukken zoals FLO-dossiers
• bijdragen aan de ontwikkeling van een branche-specifieke CAO, samen met de andere veiligheidsregio’s
• het volgen van veranderende wet- en regelgeving en de impact daarvan op VRHM
• het op een heldere en uitvoerbare wijze adviseren, en het hanteren van een vlotte pen
• het onderhouden van veel verschillende interne en externe contacten
• het “spel spelen” binnen een inspirerende, complexe en politiek-bestuurlijke omgeving

Functie-eisen en competenties

• Een afgeronde relevante HBO en/of academische opleiding, met een belangrijke juridische component
• Kennis van ambtenarenrecht, CAR UWO en bij voorkeur ook arbeidsrecht
• Minimaal 2 jaar ervaring met arbeidsjuridische en rechtspositionele werkzaamheden in een vergelijkbare (publieke) organisatie, zoals een veiligheidsregio, gemeente of andere overheidsorganisatie
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
• Samenwerkingsgericht en gesprekspartner op alle niveaus in de organisatie
• Analytisch sterk: je weet snel tot de essentie van zaken te komen en bent in staat om dit helder te verwoorden
• Zorgvuldig, geordend: je neemt weloverwogen beslissingen
• Een flinke dosis invoelings- en relativeringsvermogen

Wij zoeken een collega die ‘slim adviseert’. Als expert wil je altijd het naadje van de ‘juridische kous’ weten, maar je realiseert je dat regels er zijn voor de mensen en niet andersom. Je combineert een dienstverlenende en oplossingsgerichte instelling met het vermogen om niet (snel) opzij te gaan: jij staat met overtuiging voor jouw mening. De soms complexe bestuurlijke werkelijkheid en de gevoeligheid van zaken hanteer je met flexibele omgangsvormen en doordachte conclusies. Die leg je helder uit door middel van analyses, adviezen en beleidsnotities.
Je zoekt de mensen in de organisatie actief op. Ook houd je ervan om zaken te ordenen, maar de afwezigheid ervan frustreert je niet. Je mag je graag verwonderen, want bij VRHM kom je continu nieuwe vraagstukken tegen. Met veel ruimte voor vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid puzzel jij met je juridische en beleidsmatige expertise mee aan de verdere opbouw en vormgeving van de afdeling en VRHM.

Arbeidsvoorwaarden

• De functie is ingedeeld in schaal 11 van de CAR UWO en het salaris bedraagt maximaal € 5.169,= bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week;
• VRHM kent een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget van 17,05% en goede opleidingsmogelijkheden;
• Bij aanvang wordt een tijdelijk dienstverband geboden, met de duidelijke intentie tot een vaste aanstelling.

Overige(n)

• De functie is in principe voor 36 uur per week, 32 uur is eventueel bespreekbaar;
• De cultuur van VRHM is te omschrijven als collegiaal, laagdrempelig, behulpzaam en gepassioneerd. Dat vertaalt zich ook naar jouw team: de sfeer is open, met veel deskundigheid, een grote betrokkenheid, collegialiteit en humor. Zegge: “Wij gaan samen genieten van die reis”.

Procedure

• Je kunt je motivatiebrief en CV mailen aan personeel@vrhm.nl. onder vermelding van vacature beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden ;
• Indien je nog vragen hebt, bel Carolien Olivier op telefoonnummer 0619672951 of mail je vraag naar personeel@vrhm.nl

VRHM voert zelf de werving en selectie van deze vacature uit. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.VRHM-Vacature-mooi werk