Jaarverslag VRHM 2020: Terugblik op 'coronajaar'

Jaarverslag VRHM 2020

Klik op het plaatje om het jaarverslag te bekijken

In de greep van COVID-19

‘In de greep van corona’: dat is de titel van het fysieke en online VRHM-jaarverslag van 2020. Niet toevallig, want de pandemie heeft de organisatie flink beziggehouden. Met veel hoogtepunten en uiteraard ook de nodige dieptepunten. Wat hebben we van het afgelopen jaar geleerd met het oog op de toekomst?

In het jaarverslag blikken de burgemeesters Henri Lenferink en Liesbeth Spies, respectievelijk voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM), terug op ‘de meest langdurige crisis uit de geschiedenis van de VRHM’. “Er is ontzettend hard gewerkt, het verantwoordelijkheidsgevoel was sterk en alle partijen bleken bereid samen te werken en over de eigen grenzen mee te denken”, analyseert VRHM-voorzitter Lenferink. Liesbeth Spies stelt: “We hebben onszelf meerdere keren opnieuw uitgevonden en ik heb mensen echt zien toveren.”

Hans Zuidijk, directeur van VRHM spreekt van ‘een jaar dat radicaal anders dan anders’ was. Een jaar overigens waarin het bestaansrecht van VRHM ‘hartstikke duidelijk’ is geworden, stelt hij: “Want bedenk maar eens: hoe zou 2020 gegaan zijn als er geen VRHM was geweest?”