Vacature Functioneel beheerder

Samen sterk voor meer veiligheid!

Goed werkende informatiesystemen zijn in onze organisatie van levensbelang. Draag jij bij aan de veiligheid van onze regio? Ben je geïnteresseerd in de processen van de brandweer, rampenbestrijding en bedrijfsvoering? Wil je meedenken over hoe informatie beter kan worden ingezet om (indirect) de veiligheid te verhogen? Heb je kennis en visie op informatievoorziening? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor het versterken van de afdeling Informatiemanagement, zoeken wij een proactieve en enthousiaste

Functioneel beheerder
36 uur per week, Leiden

Het Team Informatievoorziening bestaat uit 4 functioneel beheerders, een functioneel ontwerper en een coördinator. Samen met team ICT en de informatieadviseurs vormen jullie de afdeling Informatiemanagement (IM) binnen de sector Bedrijfsvoering. De afdeling IM staat samen voor ‘informatie binnen handbereik’. De juiste informatie hebben wanneer je het nodig hebt, in een behapbare vorm en met behulp van technologie dichtbij gebracht.

Zo denk je bijvoorbeeld mee over het instroomproces van medewerkers, de vakbekwaamheid van de brandweerlieden, het onderhoud van de brandweervoertuigen, de paraatheid en de informatievoorziening op de voertuigen.

Wat ga je doen?

Als functioneel beheerder ben je een spin in het web van de veiligheidsregio. Je bent dagelijks bezig met zowel systemen, mensen, informatie en technologie. Op al die vlakken is er veel beweging, wat jouw functie uitdagend maakt!

We zijn op zoek naar een functioneel beheerder die zich wil focussen op de sector Brandweerzorg. Dit omvat de processen van vakbekwaamheid, beheer & onderhoud, planning en natuurlijk van de operationele dienst. De systemen die deze processen ondersteunen zijn onder andere ELO, Veiligheidspaspoort, Brandweerrooster en DBK-RIS (informatievoorziening in de voertuigen).

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden

 • Inrichten en beheren van informatiesystemen;
 • Advies geven aan de verschillende afdelingen over hun informatievraagstukken;
 • Meewerken aan het professionaliseren van het team;
 • Contact onderhouden met leveranciers over releases, bugs en gebruikerswensen;
 • Jezelf ontwikkelen tot interne expert op een van de onderdelen van je vakgebied.

Wat vragen wij

We vinden het belangrijk dat je:

 • de brug weet te slaan tussen gebruikers en IT;
 • zelfstandig bent en goed kunt samenwerken;
 • analytisch en accuraat bent;
 • deskundig en hulpvaardig bent;
 • kennis hebt of wil ontwikkelen van de processen van de veiligheidsregio/brandweer;
 • enthousiast bent over informatievoorziening en ervaring hebt met informatisering;
 • minimaal hbo werk- en denkniveau hebt.

Ervaring met een rol als product-owner is een pré.

Wij bieden

 • Een aanstelling met een proefperiode van een jaar en uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Het salaris bedraagt bij 36 uur in de week, afhankelijk van je opleiding en ervaring, maximaal € 4.048,- (schaal 9) voor medior niveau en maximaal € 4.494,- (schaal 10) bruto voor senior niveau. Onze voorkeur gaat uit naar een senior.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Paul de Wit, afdelingsmanager IM (06-17738134).

Enthousiast geworden?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Stuur dan voor 1 november 2020 een kernachtige motivatie en een cv naar personeel@vrhm.nl. De selectiegesprekken vinden plaats op 9 november 2020. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.