Vacature Trainee afdeling Risicoduiding

Ben jij een enthousiaste jonge net afgestudeerde professional die zichzelf graag ontwikkelt? Veiligheidsregio Hollands Midden is op zoekt naar een:

Trainee bij de afdeling Risicoduiding (wo)

36 uur per week, Leiden

De afdeling

De afdeling Risicoduiding is verantwoordelijk voor het inventariseren en uitvoeren van analyses op het gebied van (complexe) risico’s voor de fysieke veiligheid in de openbare ruimte, de impact hiervan en de beleidsmatige vertaling en advisering (risicoduiding). Als trainee bij de afdeling Risicoduiding word je betrokken bij de analyse van huidige en toekomstige risico’s in onze samenleving. Je levert daarbij een bijdrage aan projecten en programma’s in het taakgebied van de Veiligheidsregio Hollands Midden, de sector Risico en Crisisbeheersing en de afdeling Risicoduiding.

Ontwikkelprogramma

We geven jou als recent afgestudeerde de kans je te ontwikkelen. Het ontwikkelprogramma is gevarieerd en bestaat uit een mix opdrachten, studiedagen, ervaringsdagen en out of the box momenten. Je maakt kennis met de functies, de structuur en de werkprocessen binnen de Veiligheidsregio en partners (GHOR, politie, Omgevingsdiensten, Hoogheemraadschap). En natuurlijk met de positie die je daarbinnen als trainee inneemt en de vaardigheden die je nodig hebt. Het praktijkgerichte programma kent een gezamenlijk deel en een flexibel deel voor persoonlijke ontwikkeling. Je werkt gemiddeld 80% aan diverse opdrachten en 20% besteed aan je aan het ontwikkelprogramma en andere manieren om je deskundigheid op een hoger peil te brengen.

Voor wie?

Ben je tussen 2018 en nu afgestudeerd en heb je maximaal twee jaar werkervaring? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor het traineeprogramma. De gevraagde studieachtergrond is een voltooide wo-opleiding waarbij de studierichting divers is. Wij zoeken zowel kandidaten met een natuurwetenschappelijke, technische als sociaalwetenschappelijke achtergrond. Voorbeelden van studies zijn bestuurskunde, data science, criminologie of crisis en security management. Mocht jouw studie hier niet onder vallen, geef dan aan wat jouw studie relevant maakt.

Wie ben jij?

Je bent leergierig, initiatiefrijk en je staat open om jezelf continu te ontwikkelen. Je hebt de moed om je daarin kwetsbaar op te stellen en om je grenzen te verleggen. Daarnaast ben je creatief en communicatief sterk, zowel verbaal als op papier. Je hebt aantoonbaar belangstelling voor veiligheidsvraagstukken, bent maatschappelijk betrokken en je zet je graag in voor de publieke zaak. We zoeken talenten die de verbinding kunnen maken, met vernieuwende ideeën komen en bestaande kennis en vraagstukken op andere manieren benaderen.

Competenties?

Voor de rol van trainee is het belangrijk dat je daarnaast over de volgende competenties beschikt:

  • Resultaatgericht
  • Analytisch
  • Samenwerken
  • Proactief
  • Flexibel
  • Leervermogen

Wie wij zijn?

De VRHM is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. De VRHM werkt met achttien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg en risico- en crisisbeheersing. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

Wat bieden wij?

Een startsalaris van € 2.729,- bruto per maand (schaal 9 trede 0) op basis van een 36-urige werkweek;

Een dienstverband voor de duur van 2 jaar gedurende het traineeprogramma;

Daarnaast bieden we je een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan? Laat het ons weten. Je kunt reageren tot en met 23 augustus a.s. door je motivatiebrief en CV te mailen aan personeel@vrhm.nl onder vermelding van “trainee afdeling Risicoduiding”. De selectiegesprekken zijn gepland in de eerste of tweede week van september en vinden op locatie plaats. Vanwege de RIVM maatregelen is de selectiecommissie klein, er kan afstand gehouden worden en de hygiëne wordt in acht genomen. Wil je eerst nog wat meer informatie? Bel dan met Henri Verheggen, afdelingsmanager Risicoduiding op 06-16724026

Over je motivatiebrief

  • Beantwoord in je motivatiebrief in elk geval onderstaande vragen:
  • Waarom solliciteer je bij VRHM?
  • Wat spreekt je aan in het traineeprogramma?
  • Wat verwacht je van het traineeprogramma?

Diversiteit

Veiligheidsregio Hollands Midden houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.