Vacature Coördinator Informatievoorziening

Goed werkende informatiesystemen zijn in onze organisatie van levensbelang. Draag jij bij aan de veiligheid van onze regio? Ben je geïnteresseerd in de processen van de brandweer, rampenbestrijding en bedrijfsvoering? Wil je meedenken over hoe informatie beter kan worden ingezet om (indirect) de veiligheid te verhogen? Heb je kennis en visie op informatievoorziening? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor het versterken van de afdeling Informatiemanagement, zoeken wij een ervaren en verbindende

Coördinator Informatievoorziening

36 uur per week, Leiden


Het Team Informatievoorziening bestaat uit 4 functioneel beheerders, een functioneel ontwerper en een ‘meewerkend voorman/vrouw’, de coördinator. Samen met team ICT en de informatieadviseurs vormen jullie de afdeling Informatiemanagement (IM) binnen de sector Bedrijfsvoering. De afdeling IM staat samen voor ‘informatie binnen handbereik’. De juiste informatie hebben wanneer je het nodig hebt, in een behapbare vorm en met behulp van technologie dichtbij gebracht.

Wat ga je doen?

Je gaat in deze baan functioneren in het spanningsveld van vraag en aanbod, van technologie en gebruik, van beheer en ontwikkelen. Jij brengt die belangen bij elkaar. Je bent goed in het denken in oplossingen waarmee jullie als team én als organisatie verder komen. Je bent duidelijk in wat wel en niet kan.

Als coördinator informatievoorziening heb je een belangrijke rol in de informatisering van de veiligheidsregio. Jij beheert en bouwt met jouw team aan de informatievoorziening van de VRHM.

Je bent dagelijks bezig met zowel inhoud als met mensen. Op beide vlakken is er altijd wat te beleven, wat jouw functie afwisselend maakt!

Voor het richting geven aan de informatievoorziening werk je nauw samen met de informatie-adviseurs uit de staf. Je werkt nauw samen met ICT en leveranciers om samen de juiste dienstverlening te organiseren.

Door het mensgericht en effectief organiseren van het team, haal jij het beste uit je team van professionals.

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden:

 • Dagelijkse aansturing, werkverdeling, klankborden, en coaching van je medewerkers als meewerkend voorman en soms als projectleider;
 • Een inhoudelijke bijdrage aan het werk van je team, afhankelijk van jouw kennis en ervaring en naar gelang de behoefte. Te denken valt aan het functioneel beheer van een systeem;
 • Afstemmen met en aansturen van Informatievoorziening leveranciers;
 • Je neemt deel aan het IMT en geeft daarmee richting aan de ontwikkeling van de afdeling;
 • Je hebt een actieve en verbindende rol in projecten.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van informatica;
 • 3 jaar coördinerende/leidinggevende ervaring;
 • 3 jaar werkervaring in de informatievoorziening;
 • Inhoudelijke vakkennis van geo-, BI- of zaaksystemen is een pré;
 • Domeinkennis van veiligheidsregio’s is een pré.

Welke vaardigheden heb je?

 • Je bent klantgericht, resultaatgericht en stressbestendig;
 • Je bent zelfstandig en kunt goed samenwerken;
 • Je kunt goed communiceren;
 • Je plant en organiseert gemakkelijk.

Wie wij zijn?

De VRHM is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. De VRHM werkt met achttien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg en risico- en crisisbeheersing. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

Wat bieden wij?

Een boeiende baan in een veranderende omgeving. Bij 36 uur per week krijg je een salaris in schaal 11A (maximaal bruto per maand € 5.464). Daarnaast bieden we je een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Paul de Wit, afdelingsmanager IM (06-17738134).

Enthousiast geworden?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Stuur dan uiterlijk 17 augustus 2020 een kernachtige motivatie en een cv naar personeel@vrhm.nl. Als gevolg van de naderende zomervakantie krijg je medio augustus een inhoudelijke reactie op je sollicitatie. De selectiegesprekken vinden de 2e helft van augustus plaats. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.