Brandweer herdenkt collega's die zijn omgekomen tijdens het uitoefenen van hun vak

Afgelopen zaterdag, 20 juni herdachten alle brandweerkorpsen in Nederland hun omgekomen collega's. Het herdenkingsmonument staat in Arnhem. Bij deze jaarlijkse herdenking wordt door het hele land het Ereteken uitgevoerd.

Brandweer herdenkt collega's die zijn omgekomen tijdens het uitoefenen van hun vak

Brandweer herdenkt collega's die zijn omgekomen bij het uitoefenen van hun vak

Op zaterdag 20 juni herdacht Brandweer Hollands Midden samen met alle andere brandweerkorpsen in het land, de brandweerlieden die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens de uitoefening van hun vak. Het maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en -vrouw niet zonder risico's is. Ook op de directe omgeving heeft dit invloed.

Brandweermonument


Deze jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn van het verlies te delen en dit te verwerken. Sinds 2012 staat in Schaarsbergen het Nationaal Brandweermonument. Bij dit brandweermonument in Arnhem delen we de verhalen van onze omgekomen brandweercollega’s en weerklinken de 97 namen, van degenen die hun gezinnen, kinderen, ouders, vrienden en collega’s achterlieten. 97 waargebeurde verhalen, die allemaal anders zijn maar worden verbonden door het feit dat deze brandweermensen met hun leven de hoogste prijs hebben betaald voor het bewaken van onze veiligheid.

IMG_20200620_130058 ereteken brandweer