Vacature Medewerker personeels- en salarisadministratie

Vanwege het vertrek van onze collega zijn wij voor de afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie op zoek naar een Medewerker personeels- en salarisadministratie.

Vacature Medewerker personeels- en salarisadministratie

Ben jij die collega die blij wordt van een uitdagende administratieve functie?

Wij zijn Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM), één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland en op zoek naar een administratieve duizendpoot die houdt van hard werken, proces verbeteren en zichzelf ontwikkelen. Wij bieden een mooie afwisselende baan.

Vanwege het vertrek van onze collega zijn wij voor de afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie op zoek naar een

Medewerker personeels- en salarisadministratie

Voor 36 uur per week, in Leiden

De afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie bestaat uit 13 betrokken professionals die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en beheren van P&O-beleid en –instrumenten, de personeels- en salarisadministratie en de coördinatie en uitvoering van de interne en externe communicatie. Vanuit deze taken heeft de afdeling een belangrijke adviserende en ondersteunende rol richting onze leidinggevenden in het kader van integraal management.

Wie zoeken wij?

Als nieuwe collega maak je deel uit van het team Beheer. Je bent, samen met je 2 collega’s van het team en de beleidsmedewerker Arbeidsvoorwaarden, die tevens coördinator is, verantwoordelijk voor een betrouwbare en correcte personeels- en salarisadministratie, de verzuimadministratie en de afhandeling van de ongevals- en schadeverzekering. Hiernaast heeft dit team ook aandacht voor de verwerking van de brandweerspecifieke arbeidsvoorwaarden. De werkzaamheden beslaan een breed scala en hebben deadlines. Met je 2 collega’s verdelen jullie onderling het werk. Als nieuwe collega heb jij oog voor de samenwerking en afstemming met andere afdelingen die afhankelijk zijn van onze informatie en ben je alert op ontwikkelingen in het vakgebied die impact hebben op het beheersproces. Hiervoor heb je ook een nauwe samenwerking met de beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden en de P&O adviseurs.

Binnen het team beheer is onlangs nog een nieuwe collega gestart en jullie staan samen voor de uitdaging om een aantal processen te vereenvoudigen en te verbeteren, terwijl het dagelijks werk ook doorgang moet vinden.

Om dit uit te kunnen voeren vragen we van jou een MBO+ werk- en denkniveau, waarbij je in het bezit bent van een relevant MBO diploma en tenminste 5 jaren werkervaring in een complexe organisatie bij voorkeur een veiligheidsregio, gemeente of vergelijkbare - non profit - organisatie. Kennis en ervaring met personeelsinformatiesystemen, bij voorkeur ADP is een vereiste, net als een PDL- en een VPS diploma.

Verder ben je goed in staat om je eigen werk te kunnen plannen en organiseren, kan je met deadlines en verstoringen werken en blijf je hulpvaardig. Werken in een klein team met een stevige workload vraagt ook van je dat je goed kunt samenwerken en flexibel bent. Vanwege het vakgebied vragen we accuratesse, analytisch vermogen en oplossingsgerichtheid van je.

Wat ga je doen?

 • Uitvoeren van complexe salarismutaties en salarisverwerking
 • Uitvoeren van controles
 • Vertalen van arbeidsvoorwaardelijke ontwikkelingen in het beheersproces
 • Verbeteren en digitaliseren van de bestaande processen in afstemming met de afdelingen waarmee we samenwerken
 • Beantwoorden van vragen van medewerkers over hun arbeidsvoorwaarden en salaris
 • Werkafspraken maken met partijen zoals de salarisverwerker, pensioenfonds en verzekeraar
 • Functioneel beheer van ons personeelsinformatie- en salarissysteem
 • Deelname aan projecten zoals voorbereiding aanbesteding personeelsinformatie- en salarissysteem, WNRA of nieuwe CAO
 • Verwerken van de personeelsinbox en de correspondentie

Wat bieden wij?

 • Een dynamische, uitdagende en afwisselende baan op een leuke afdeling met ruimte voor jouw eigen inbreng.
 • Bij 36 uur in de week, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal €3556,-.
 • Daarnaast bieden we je een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.
 • Een aanstelling voor een periode van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Wie zijn wij?

De VRHM is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. De VRHM werkt met achttien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg en risico- en crisisbeheersing. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan. Laat het ons weten. Je kunt reageren tot en met 5 juli a.s. door je motivatiebrief en CV te e-mailen aan personeel@vrhm.nl onder vermelding van “vacature medewerker personeels- en salarisadministratie”. De selectiegesprekken zijn gepland op 9 en 14 juli a.s. en vinden op locatie plaats. Vanwege de RIVM maatregelen is de selectiecommissie klein, er kan afstand gehouden worden en de hygiëne wordt in acht genomen. Wil je eerst nog wat meer informatie? Bel dan met Carolien Olivier, afdelingsmanager Personeel, Organisatie en Communicatie op 06-19672951.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.