Adviseur Strategie en Beleid

Voor de afdeling Strategie en Beleid zijn we op zoek naar een Adviseur Strategie en Beleid.

Adviseur Strategie en Beleid

Help jij onze organisatie bij haar ontwikkeling?

Wij zijn de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM), één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s in Nederland en op zoek naar een stevige en betrouwbare adviseur met een brede scope en een goede pen. Een verbindende persoonlijkheid met oog voor proces, structuur, ontwikkeling en resultaat. Een adviseur die de handen uit de mouwen steekt om een tastbare bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Wij bieden een mooie afwisselende baan, betekenisvol werk en een organisatie die er toe doet. Je krijgt de gelegenheid om je persoonlijk te ontwikkelen op het vakgebied.

De huidige adviseur heeft een andere functie gekregen binnen de organisatie en daarom zijn wij nu voor de afdeling Strategie en Beleid op zoek naar een

Adviseur Strategie en Beleid

voor 36 uur per week, in Leiden


De afdeling Strategie en Beleid is een klein en professioneel team dat kan schakelen tussen bestuur, directies en organisatie. Binnen dit team ben je -mede- verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het strategisch beleid van onze organisatie, de advisering en ondersteuning van de voorzitter veiligheidsregio, de directeur veiligheidsregio / regionaal commandant en de (leden van de) directies (directieteam en veiligheidsdirectie).

Een belangrijke ontwikkelopgave van de afdeling Strategie en Beleid is, naast de realisatie van de inhoudelijke taken en ambities, het beter in besturing komen van de organisatie door het vertalen van de organisatiedoelstellingen in een samenhangende reeks activiteiten (strategie) en te sturen op de realisatie hiervan. Dit doen we onder andere op basis van het nieuwe Regionaal Beleidsplan, maar ook door oog te blijven houden voor nieuwe ontwikkelingen in de samenleving of binnen het vakgebied .

Wie zoeken wij?

Als adviseur Strategie en Beleid speel je een cruciale rol bij de strategische ontwikkeling van onze organisatie. Voor de komende jaren staan er genoeg uitdagingen op de kaart, waar wij niet direct een pasklare strategie voor hebben. Je bent een stevige, ervaren en betrouwbare adviseur met een brede scope en een goede pen. Je bent mens- én resultaatgericht, bezit overtuigingskracht en flair, en hebt geen acht-tot-vijf-mentaliteit. Je creativiteit en energie zet je om in het bieden van verschillende scenario’s, waarbij je kansen benut die zich voordoen en samen met de organisatie een meest aansluitende oplossingsrichting zoekt. Je weet grote ontwikkelingen om te zetten in kleine stappen vooruit zodat we zichtbaar in beweging komen en waarbij je de bedoeling goed voor ogen houdt. Je toont je betrokken bij de opgave “samen sterk voor meer veiligheid” en de mensen die hiervoor werken. Je inhoudelijke kennis is bij te spijkeren; persoonlijke vaardigheden en attitude vinden wij het allerbelangrijkst.

Een afgeronde masteropleiding (WO werk- en denkniveau) is een vereiste en als je ervaring hebt in het veiligheidsdomein geniet je bij ons de voorkeur.

Zomaar een werkdag bij ons


Als adviseur Strategie en Beleid is geen enkele dag hetzelfde. Zo ga je in de ochtend bijvoorbeeld naar het managementteam, waar je ondersteunt in het vertalen van de gemaakt strategische keuzes naar een concreet en samenhangend werkplan. Hier geef je ook een doorkijkje naar hoe je themagericht kan werken. ‘s Middags overleg je met de afdeling Planning en Control hoe je een bestuurlijke voortgangsrapportage kunt opzetten en ga je aan de slag met het uitzoeken van een complex aansprakelijkheidsdossier. Terwijl je je hierin verdiept loopt er nog een collega bij je langs voor een advies over een gesprek met een burgemeester.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt beleids- en beheersinstrumenten ter implementatie en uitvoering van beleid.
 • Je vertaalt ontwikkelingen en beleid in voorstellen en plannen van aanpak.
 • Je adviseert de directies over het besturen van de organisatie in complexe vraagstukken.
 • Je draagt zorg voor het opstellen van (bestuurlijke) adviezen en plannen.
 • Je werkt samen met de collega adviseurs, andere teams binnen VRHM en partners in de keten.
 • Je bent verantwoordelijk voor klachtenafhandeling, complexe verzekeringskwesties en verzoeken in het kader van de WOB.
 • Je maakt actief verbinding met de organisatie en haar partners.
 • Je bent bereid een piketfunctie binnen de veiligheidsregio/brandweer te vervullen.

Wat bieden wij?

 • Een dynamische, uitdagende, afwisselende en vooral heel leuke baan.
 • Een organisatie die in een complexe omgeving werkt aan veiligheid van burgers.
 • Een fijne werkomgeving van enthousiaste professionals met ruimte voor jouw eigen inbreng.
 • Bij 36 uur in de week, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 5067- bruto (schaal 11).
 • Daarnaast bieden we je een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.
 • Een aanstelling als Adviseur Strategie en Beleid voor een periode van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Wie zijn wij?

De VRHM is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s in Nederland. De VRHM werkt met achttien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg en risico- en crisisbeheersing. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan? Laat het ons weten. Je kunt reageren tot en met 24 mei door je motivatiebrief en CV te malen aan personeel@vrhm.nl onder vermelding van “vacature adviseur Strategie en Beleid. De selectiegesprekken zijn gepland op 3 en 5 juni en zullen op locatie plaatsvinden. Overeenkomstig de RIVM-norm wordt de selectiecommissie klein gehouden en is er voldoende afstand en hygiëne. Wil je eerst nog wat meer informatie? Dan mag je altijd bellen met Peter Kessels, afdelingsmanager Strategie en Beleid op 088-2465132 / 06-51223436.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

De VRHM zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.