Nieuws

14 januari 2022

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond heeft het kabinet aangekondigd de maatregelen tegen het coronavirus deels te versoepelen.

1 januari 2022

Jaarwisseling met enkele grote incidenten in Hollands Midden

23 december 2021

Het is belangrijk zoveel mogelijk mensen op korte termijn een boosterprik te geven in de strijd tegen het coronavirus. Speciale aandacht is er voor de mensen die niet zelf naar een priklocatie kunnen komen. De Brandweer Hollands Midden helpt de GGD Hollands Midden om deze mensen thuis te kunnen vaccineren

17 december 2021

Goed werkende informatie is in onze organisatie van levensbelang. Draag jij bij aan de veiligheid van onze regio? Ben je geïnteresseerd in de processen van brandweer, crisisbeheersing, risicobeheersing en bedrijfsvoering? Wil je meedenken over hoe informatie beter kan worden ingezet om (indirect) de veiligheid te verhogen? Heb je kennis en visie op informatiemanagement en informatieveiligheid? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor het versterken van de afdeling Informatiemanagement, zoeken wij een kundige en doortastende Informatiemanager voor 36 uur per week, Leiden

De afdeling Informatiemanagement (IM) gaat voor ‘informatie binnen handbereik’. De juiste informatie hebben wanneer je het nodig hebt, in een behapbare vorm, op een veilige manier en met behulp van technologie dichtbij gebracht. Je maakt onderdeel uit van de staf van de afdeling IM. Samen met team ICT en team Informatievoorziening (IV) vormen zij de afdeling IM binnen de sector Bedrijfsvoering.

12 november 2021

Bij de sector Brandweerzorg levert het Team Centrale Administratie Brandweerzorg (CABZ) management-, project- en administratieve ondersteuning aan de verschillende afdelingen binnen Brandweerzorg. In dit team is een vacature ontstaan voor een Medewerker Managementondersteuning BWZ

11 oktober 2021

Brandweer, politie, ambulance en andere hulpverleners kunnen zich vanaf 11 oktober 2021 virtueel voorbereiden op hulpverlening bij mogelijke incidenten in de tunnel van de RijnlandRoute. En dat is belangrijk, want een voorwaarde voor de openstelling van de tunnel in 2023 is dat alle hulpverleners goed getraind zijn in de hulpverlening bij incidenten in de tunnel.

31 augustus 2021

Het onderwerp Energietransitie is één van de thema’s uit het Regionaal Risicoprofiel van onze veiligheidsregio. Het is noodzakelijk om risico’s als gevolg van de energietransitie te kennen, te duiden en waar nodig te vertalen naar veiligheidsmaatregelen.

3 juni 2021

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zo ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon. Daarvoor moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Let wel op, mocht je oordopjes of een koptelefoon gebruiken dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

1 april 2021

Met een actieprogramma wil de Taskforce geweld en mishandeling van hulpverleners terugdringen en Nederlanders ervan doordringen dat agressief gedrag richting hulpverleners nooit wordt getolereerd. De politie, de gemeenten als werkgever van de boa’s, de brandweer, het ministerie Justitie en Veiligheid, het OM en de wetenschap werken hieraan samen.

26 maart 2021

‘In de greep van corona’: dat is de titel van het fysieke en online VRHM-jaarverslag van 2020. Niet toevallig, want de pandemie heeft de organisatie flink beziggehouden. Met veel hoogtepunten en uiteraard ook de nodige dieptepunten. Wat hebben we van het afgelopen jaar geleerd met het oog op de toekomst?