Nieuws

Een overzicht van het actuele nieuws.

Nieuws

11 oktober 2019

Heeft u op 2 oktober één of meerdere NL-Alert berichten ontvangen vanwege een incident bij Lisse? Dan zijn wij benieuwd naar uw mening over de NL-Alertberichten die u ontvangen heeft.

23 juli 2019

Het RIVM heeft vanaf vandaag (23 juli) het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de verwachte warmte.

1 juli 2019

Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) maakt bekend dat zij wil overgaan tot vaststelling van het herziene Rampbestrijdingsplan AkzoNobel, locatie Sassenheim.

18 april 2019

Woensdag 17 april heeft de jaarlijkse, wettelijk verplichte, systeemtest met de codenaam TRACK plaatsgevonden in onze veiligheidsregio. Het scenario was gebaseerd op een dumping van drugsafval uit een rijdende auto. De drugsauto werd vanuit Woubrugge, door Alphen aan den Rijn en richting TerAar door de politie achtervolgd. Uiteindelijk kwam het drugsvoertuig na een ongeval tot stilstand in het centrum van Ter Aar. Als gevolg van de dumpen lvan drugsafval langs de route en het weglekken van drugafval bij het ongeval zijn er vele mensen langs de route onwel geworden in zowel Ter Aar als Alphen aan den Rijn.

5 april 2019

Donderdag 21 maart ondertekenden de plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Hollands Midden en de Hoofd Ingenieur Directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid een convenant, waarbij is aangegeven dat zij de samenwerking verder willen optimaliseren.

11 maart 2019

In de tweede en derde week van april (8 april t/m 21 april) vindt de jaarlijkse systeemtest plaats. Omdat ook alarmering en opkomst een belangrijke graadmeter is in de test, worden tijdstip en plaats van de calamiteit niet van te voren bekend gemaakt.

15 februari 2019

Wie zijn auto een hinderlijk heeft geparkeerd, heeft de kans een gele kaart van de brandweer achter de ruitenwisser aan te treffen. Alle voertuigen van Brandweer Hollands beschikken over een setje gele kaarten. Deze kaarten zijn bedoeld om parkeerders erop te attenderen dat ze zich altijd moeten afvragen of de manier waarop ze hun auto parkeren, voldoende ruimte biedt voor hulpdiensten die onderweg zijn naar een incidentadres.

1 januari 2019

De jaarwisseling is dit jaar druk verlopen.

28 december 2018

‘Achter ieder uniform zit een mens. Laat die mensen veilig hun werk doen’, is de boodschap van een gezamenlijke social media-campagne van politie, brandweer, ambulancepersoneel en gemeentelijke handhavers (boa’s). De campagne moet bijdragen aan een veiliger jaarwisseling voor hulpverleners.

18 december 2018

De Wet veiligheidsregio’s schrijft voor dat het bestuur van de veiligheidsregio eenmaal in de vier jaar een beleidsplan vaststelt (art. 14 Wvr). Het beleidsplan vormt hét strategische beleidskader voor de veiligheidsregio en beschrijft de koers voor de komende vier jaar.