Vacatures VRHM

Vacatures VRHM

Zoeken in de index

Zoeken binnen de index
Periode

Zoeken in documenten


Er zijn op dit moment geen vacatures bij de VRHM.

Vacature Arbofunctionaris, 36 uur Leiden-Zuid

Vacature Arbofunctionaris

Laat jij de brandweer veilig werken?

De brandweer in Hollands Midden werkt hard aan de veiligheid van de inwoners van de 18 gemeenten. Daarbij is het belangrijk dat wij ons werk ook veilig kunnen doen. Daarom zoeken wij een verbindende schakel om met ons, de Arbo en gedragsverandering aan de slag te gaan. Maak ons ‘Arbo-optimaal’ vanuit jouw rol als

Arbofunctionaris voor 36 uur per week, in Leiden-Zuid

Wat je gaat doen
Als Arbofunctionaris houd je onafhankelijk toezicht op arbeidsveiligheid binnen de brandweer en de Veiligheidsregio. Je bent trekker bij projecten om de arbeidsveiligheid te vergroten en zoekt de samenwerking met andere projecten.

Je adviseert over alles wat met arbeidsveiligheid en het implementeren ervan te maken heeft. Je hebt een open blik en antennes om risico’s en gevaren te zien op het gebied van de veiligheid van onze eigen mensen. Natuurlijk ben je brutaal genoeg om die arbeidsomstandigheden aan te kaarten. Administratief schrik je niet terug om volgens de wet- en regelgeving te werken en handel je voorvallen af.

Je hebt een directe werkrelatie met de Directeur van de Veiligheidsregio en de Ondernemingsraad. Je rapporteert en adviseert aan beiden over het Arbobeleid. Je moet strategisch dan ook je mannetje kunnen staan. Daarnaast werk je samen met de bedrijfsarts, leidinggevenden, operationele dienst en de mensen op kantoor.

Wat je moet kunnen
Je speelt een cruciale rol bij de veiligheid van onze brandweermensen, die dagelijks met onverwachte situaties geconfronteerd worden. Je moet dus echt mensgericht zijn en goed de wettelijke kaders kunnen uitleggen. We vinden het belangrijk dat je zelfstandig, initiatiefrijk en daadkrachtig bent en goed kunt samenwerken, maar dat spreekt voor zich. Daarvoor moet je over inlevingsvermogen en overtuigingskracht beschikken.
Je werkt in het ‘hier en nu’ en bent dus op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. Maar kunt je ook op de langere termijn richten. Je hebt ideeën voor de toekomst en beschikt over een visie op Arbo.
En dus:
• Moet je op HBO niveau analytisch kunnen denken;
• Heb je bij voorkeur een opleiding veiligheidskunde;
• Kom je hoger op de stapel te liggen als je ervaring hebt met het ‘Hearts and Minds’-model of de ‘Veiligheidsladder’.

Wat bieden wij
Je kunt werken bij de brandweer en hebt de vrije hand om mensen te enthousiasmeren en motiveren. Je werkt mét en voor mensen. Je helpt om brandweermensen veilig te laten werken.
• Het salaris bedraagt bij 36 uur in de week, afhankelijk van je opleiding en ervaring, maximaal € 4225,- bruto (schaal 10)
• Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het jaarsalaris. Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren
• Een aanstelling met een proefperiode van een jaar en uitzicht op een vaste aanstelling;

Waar kom je terecht
De afdeling Proces- en Projectondersteuning (P&P) valt onder de sector Bedrijfsvoering.
P&P coacht en begeleidt de hele organisatie bij verandertrajecten; dit doen ze met een klein en zeer deskundig team dat zich richt op de thema’s proces- en projectmatig werken, kwaliteitszorg, lerend vermogen, arbeidsveiligheid en gegevensbescherming.
De VRHM is één van de vijfentwintig veiligheidsregio’s van Nederland. De VRHM werkt met achttien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen op het gebied van brandweerzorg, risico- en crisisbeheersing en rampenbestrijding. De organisatie bestaat uit circa 1400 medewerkers, waarvan 1000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

Nog meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Annemarie Moeijes, afdelingsmanager Proces- en Projectondersteuning, T 088 246 5093

Enthousiast geworden?
Ben jij de ideale kandidaat die staat voor de veiligheid van de brandweer? Stuur dan uiterlijk maandag 6 mei een kernachtige motivatie en een cv naar personeel@brandweer.vrhm.nl. De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 14 mei.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.