Vacature Manschap / Brandweerduiker

Help mensen en dieren letterlijk uit de brand. Ruk uit bij verkeersongelukken of ongevallen met gevaarlijke stoffen. Kom in actie bij stormschade. Zet je in bij rampenbestrijding. Of trek je duikpak aan bij incidenten op het water. Voor de beroepskazernes in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid zoeken we vijf enthousiaste vrouwen en mannen met lef voor de functie van manschap / brandweerduiker.

Vacature Manschap / Brandweerduiker

Help mensen en dieren letterlijk uit de brand. Ruk uit bij verkeersongelukken of ongevallen met gevaarlijke stoffen. Kom in actie bij stormschade. Zet je in bij rampenbestrijding. Of trek je duikpak aan bij incidenten op het water.

Brandweer Hollands Midden bewaakt dag en nacht de veiligheid in de regio. Die strekt zich uit van het noorden van Zuid-Holland via de Bollenstreek tot de Krimpenerwaard. Dat doen we met zo’n 1.400 beroepskrachten, vrijwilligers en kantoormedewerkers.

Voor onze beroepskazernes in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid zoeken we vijf enthousiaste vrouwen en mannen met lef voor de functie van

Manschap / brandweerduiker

voor de 24 uursdienst

Wat je gaat doen?
Zoals je hierboven al kon lezen: spannend, afwisselend en vooral belangrijk werk. In een hechte groep collega’s, onder bijzondere omstandigheden, in ploegendiensten van 24 uur. Heb je de brandweerpapieren nog niet gehaald, dan ga je dat eerst doen. Ook ga je een intensieve duikopleiding doen, zodat je aan de slag kunt als brandweerduiker. Wordt allemaal door ons betaald. De functie manschap/brandweerduiker is een bezwarende functie die maximaal 20 jaar mag worden uitgevoerd. Na 20 jaar ben je, na een loopbaantraject, doorontwikkeld naar een functie binnen of buiten de Brandweer/Veiligheidsregio Hollands Midden.

Wat je meebrengt?

Een minimale leeftijd van 21 jaar en op z’n minst een mbo-diploma, liefst op niveau 3 en in een technische richting. Heb je de benodigde brandweerdiploma’s al gehaald? Des te beter. Verder ben je sportief, kun je goed zwemmen, en heb je een rijbewijs B. Dat je een stressbestendige teamspeler bent die zich graag voor anderen inzet, is vanzelfsprekend. En je woont op maximaal 45 minuten afstand van een van onze beroepskazernes.

Je startsalaris?
Dat bedraagt, afhankelijk van je leeftijd en ervaring en op basis van een 36-urige werkweek, maximaal € 2.599,- bruto per maand (schaal 5). Daarna kun je doorgroeien naar € 2.729,- (schaal 6). Tussen oktober 2019 en juli 2020 stijgt je salaris ook nog stapsgewijs met in totaal 6,25%. Daarnaast krijg je maandelijks een onregelmatigheidstoeslag van € 498,21 per maand, een jaarlijkse toelage voor je werk als duiker en een individueel keuzebudget van 18,05% van je salaris. Dat kun je voor diverse doeleinden gebruiken.

En de selectieprocedure?

Die kent onder meer een sport- en een technische test. Bij de sporttest kun je denken aan hardlopen, zwemmen, ladderklimmen, een oriëntatietest, een krachtcircuit en een hindernisbaan. Ook maak je een psychologische test en word je medisch gekeurd. De selectiegesprekken vinden plaats op 29 en 30 oktober 2019; de sportdag wordt op een nader te bepalen dag in de maand ergens november georganiseerd.

Video sportdag

Folder-werken-bij-de-brandweer

Folder-selectieprocedure-beroeps

Sollicitatieformulier

Enthousiast geworden?

Vul het sollicitatieformulier in en mail het vóór 14 oktober a.s. naar onze afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie: vacaturemanschap@brandweer.vrhm.nl. We zijn benieuwd naar je motivatie! Eerst meer weten? Neem dan contact op met Claudia Prins, Kazernemanager beroepskazernes, 088 - 246 5000 of claudia.prins@brandweer.vrhm.nl.