Vacature: stagiair online communicatie

vacature: stagiair online communicatie

Vacature: stagiair online communicatie

Veiligheidsregio Hollands Midden werkt met negentien gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan een veilige samenleving. Onze kerntaken zijn brandweerzorg, risico- en crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio. De organisatie bestaat uit ongeveer 1400 medewerkers.

Iedereen wil leven in een veilige omgeving. Veiligheidsregio Hollands Midden doet er alles aan om de risico's in Hollands Midden zoveel mogelijk te verkleinen. Toch gaat er weleens iets mis. Het kan zijn dat de stroom langere tijd uitvalt, er geen water uit de kraan komt, of dat iemand tijdelijk zijn huis moet verlaten vanwege explosiegevaar. Het is goed om je hier als burger op voor te bereiden. VRHM informeert, in samenwerking met gemeenten in de regio, mensen wat zij kunnen doen om zich voor te bereiden op verschillende risico’s. Voor het onderdeel risicocommunicatie, communicatie voordat een incident plaatsvindt, zijn wij op zoek naar een

Stagiair online communicatie

Ben je 2de of 3de jaars hbo-student Communicatie, weet je je weg op internet goed te vinden, heb je ideeën over hoe je informatie het beste digitaal kan presenteren en trekt de wereld van rampbestrijding en crisisbeheersing je aan? Laat deze kans dan niet lopen! Als stagiair richt jij op de website VRHM een plek (toolbox) in, waar gemeenten risicocommunicatiemiddelen kunnen vinden die in de regio en landelijk zijn ontwikkeld. Gemeenten gebruiken deze risicocommunicatiemiddelen in de communicatie naar hun inwoners. Je komt werken in Leiden.

Wat ga je doen?

 • Meedenken over ontwikkelen toolbox risicocommunicatie;
 • Meedenken over teksten, afbeeldingen en filmpjes;
 • Teksten (her)schrijven;
 • Implementeren toolbox op website VRHM;
 • Meedenken over en uitvoeren van promotie toolbox bij gemeenten.

Dit ben je of heb je in je

 • Je bent een 2de of 3de jaars hbo-student communicatie;
 • Je hebt ervaring met online communicatie;
 • Je vindt het leuk om internet door te spitten op zoek naar informatie en goede voorbeelden;
 • Je leert snel en kunt snel je weg vinden in een Content Management Systeem van een website;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, mondeling en schriftelijk
 • Je kunt goed zelfstandig werken en deelt gemakkelijk je ideeën.
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende stageplek van vier tot zes maanden met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een vaste begeleider die je volop de ruimte biedt om zelf initiatieven te nemen. Ook krijg je de mogelijkheid een kijkje te nemen in de boeiende wereld van rampenbestrijding en crisisbeheersing, zodat je alles uit deze stage kunt halen. Je ontvangt daarvoor een stagevergoeding.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de stageplaats, neem dan contact op met Ingrid van den Berg, communicatieadviseur bij VRHM op 071 - 207 30 14 of iberg@ghorhm.nl.

Reageren?

Stuur je digitale motivatie naar Ingrid van den Berg: iberg@ghorhm.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.