Terugblik op de Dag van de Crisiscommunicatie

Op 20 juni organiseerde de VRHM de Dag van de Crisiscommunicatie voor crisiscommunicatiecollega’s van gemeenten en partners in de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Terugblik op de Dag van de Crisiscommunicatie

Op dinsdag 20 juni is voor de tweede keer de Dag van de Crisiscommunicatie georganiseerd voor de crisiscommunicatiecollega’s van de gemeenten en haar partners. Het was een dag vol met interessante en leuke workshops. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde dag! Een impressie van de dag is hier te bekijken.

Van deze succesvolle dag is er een video gemaakt. Bekijk de video hieronder.

Crisiscommunicatie - vrhm

Presentaties

Het is mogelijk om een aantal presentaties terug te kijken:

Omgevingsdienst West-Holland tijdens een crisis - Liesbeth van Greuningen

Samenwerken in crisiscommunicatie: doe (n)iets! - Roy Johannink

Inrichting Taakorganisatie

Aangepaste inrichting crisiscommunicatie

De taakorganisatie Crisiscommunicatie is geëvalueerd en dat heeft een aantal consequenties. Er zullen een aantal functies verdwijnen (teamleider Pers- en publieksvoorlichting, teamleider Analyse en advies, strategisch communicatieadviseur) en de pool Redacteuren web en social media, medewerkers pers- en publieksvoorlichting - die op dit moment uit 30 personen per rol bestaat – zal worden teruggebracht naar een pool van 15 personen. Deze groep van 15 wordt het Team Uitvoering genoemd en is zo goed als gevormd. De afgelopen weken hebben 13 enthousiaste communicatieadviseurs zich aangemeld voor dit team. We zijn nog op zoek naar twee kandidaten uit de omgeving Alphen a/d Rijn en Krimpenerwaard. Op 5 en 17 oktober wordt dit team getraind door de V&R-academie voordat de aangepaste taakorganisatie op 1 november live gaat. We besteden nog aandacht aan een dankjewel voor de leden die vanaf 1 november geen rol meer hebben in de crisiscommunicatie.