Nieuw convenant over veiligheid en crisisbeheersing getekend

Veiligheidsregio Hollands Midden, Politie eenheid Den Haag, Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden, Omgevingsdienst Midden-Holland en Omgevingsdienst West-Holland, hebben op donderdag 29 juni een nieuw samenwerkingsconvenant ondertekend.

Nieuw convenant over veiligheid en crisisbeheersing getekend

Veiligheidsregio Hollands Midden, Politie eenheid Den Haag, Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden, Omgevingsdienst Midden-Holland en Omgevingsdienst West-Holland, hebben op donderdag 29 juni een nieuw samenwerkingsconvenant ondertekend. Dit convenant biedt een goede basis voor integrale advisering. Maar ook voor samenwerking bij het voorbereiden op en het beheersen van incidenten voor een veilige en schone regio.

Foto convenant ondertekening2

Foto v.l.n.r.: C. van der Kamp, N. Mier, J. Spies, M. Mos en H. de Jager

Burgemeester Arie van Eck van Hillegom is positief over de samenwerking: “De samenwerking binnen de regio rondom de omgevingswet is een logische stap. Deze krachtenbundeling en het delen van kennis en informatie betekent een enorme kwaliteitsslag binnen de regio.” Niet alleen de omgevingswet is onderdeel van het convenant. Partijen vinden elkaar ook als het gaat om risico- en crisisbeheersing. In de praktijk werken de verschillende organisaties al samen: omgevingsdiensten, brandweer (VRHM) een GGD (RDOG) trekken samen op bij toezicht en inspecties. Organisaties voeren gezamenlijk projecten uit, oefenen gezamenlijk en weten elkaar te vinden bij onderwerpen die een of meer organisaties aangaan.