Nieuws

Een overzicht van het actuele nieuws.

Nieuws

18 mei 2018

Woensdag 9 mei kwamen bestuurders en medewerkers van VRHM, RDOG, ODWH, ODMH, Politie, Waterschappen en gemeenten in Hollands Midden bijeen voor een inspirerende middag die in het teken stond van beter leren samenwerken. Deelnemers onderzochten vanuit hun eigen taak in een actieve workshop met elkaar naar de optimale vorm van samenwerking.

1 mei 2018

Op 21 maart 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In het kader van de inwerkingsprogramma’s van de nieuwe gemeenteraden organiseren de griffiers in de regio Hollands Midden (regio Holland Rijnland en Midden Holland) diverse ontmoetingen om (nieuwe) raadsleden kennis te laten maken met de gemeenschappelijke regelingen in hun regio.

1 mei 2018

Ruim 10,5 jaar geleden werd coördinerend functionaris bevolkingszorg, Ruud Bitter, aangetrokken om de rampenbestrijding en crisisbeheersing van gemeenten in de VRHM naar een hoger plan te tillen. Nu gaat hij met pensioen. Hoe kijkt hij terug op deze periode? En wat adviseert hij ons voor de toekomst?

1 mei 2018

Op woensdag 21 maart hebben de brandweer, politie en de reddingsbrigade een gezamenlijke oefening gehouden op de Kagerplassen. Elke hulpdienst had drie boten en er werden twee verschillende scenario’s geoefend.

1 mei 2018

Stroomstoringen kunnen leiden tot tal van (neven)effecten. Afhankelijk van de grote van de storing wordt er vaak gedacht aan het uitvallen van vitale infrastructuur zoals telefonie of internet. Maar ook betalingsverkeer komt hiermee in gevaar. Vriezers vallen uit, winkels kunnen niet of nauwelijks open, straatverlichting werkt niet, en daarmee dus ook de verkeerslichten niet. Dat kan leiden tot chaotische omstandigheden.

1 mei 2018

Crisiscommunicatie is een proces met functionarissen in elk crisisteam van de hoofdstructuur crisisbeheersing. Om de afstemming tussen de verschillende functionarissen goed te laten verlopen, heeft BGC een ketentraining georganiseerd. Wie doet wat in welk overleg, wie stemt er met wie af, en wat heb je van elkaar nodig om zo goed mogelijk je rol te kunnen pakken?

1 mei 2018

Afgelopen periode zijn meerdere multidisciplinaire informatiekaarten geactualiseerd. Door het periodiek actualiseren van de informatiekaarten zorgen we ervoor dat de VRHM op basis van actuele gegevens is voorbereid op allerlei typen rampen en crisis. De vernieuwde informatiekaarten zijn die van asbestincidenten, drinkwater en de Keukenhof.

1 mei 2018

Gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, brandweer, waterschappen, GGD, GHOR, politie, en nog veel meer organisaties werken dagelijks samen. Omdat het nodig is, maar ook omdat het efficiënter, makkelijker, handiger en prettiger is om samen te werken. Vanuit verschillende motieven, geïnspireerd en aangespoord door diverse landelijke en regionale ontwikkelingen zijn we allemaal voortdurend op zoek naar de meest optimale vormen en wijzen van samenwerking.

30 april 2018

Op zaterdag 10 maart kwam een groep Syrische statushouders naar de brandweerkazerne in Woubrugge (gemeente Kaag en Braassem) voor een integratieworkshop Brandveilig Leven. Deze workshop geeft de brandweer op verzoek van de gemeente en De Driemaster (samenwerkingsverband op het gebied van welzijn, hulverlening en zorg).

30 april 2018

Koningsnacht en -dag is inmiddels achter de rug. Twee weken geleden spraken wij met Martin Braam, evenementencoördinator bij Gemeente Leiden. Zijn voornaamste rol is het verzamelen van de vergunningsaanvragen voor Koningsnacht en -dag, het organiseren van multidisciplinaire overleggen, het uiteindelijk afgeven van de vergunningen en, het op de dag zelf, monitoren of de evenementen die in de binnenstad plaatsvinden veilig verlopen.